Stoofschotel van groenekool

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 13/12/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 (gekrulde) groenekool
2 uien
2 rapen
20 g spekreepjes
1 laurierblad
1 blokje rundsbouillon
Zout en peper van de molenbr>
PUB

Bereiding van de stoofpot van groenkool

Haal de bladeren van de kool los. Was ze. Snijd de grootste nerven weg.
Snijd de bladeren in fijne repen.

Breng water met zout aan de kook in een grote kookpan. Blancheer de kool er 4 minuten in.
Giet af en laat uitlekken. Als de bladeren wat zijn afgekoeld, druk er met uw handen nog zoveel mogelijk water uit.

Schil de uien en de rapen. Snijd de ui in fijne reepjes. Snijd de rapen in vieren.

Laat in een braadpan de spekreepjes licht fruiten onder voortdurend roeren. Voeg de geblancheerde kool toe, samen met de uien, de raapjes en het laurierblad.

Los het rundsbouillonblokje op in een groot glas warm water. Voeg het toe en meng goed. Laat minstens 1 h 1/2 stoven en roer geregeld. Doe dit wel voorzichtig, zodat het niet te papperig wordt.

Controleer haleverwege de kooktijd of u nog moet bijkruiden. Dit gerecht verdraagt goed wat zwarte peper.
Voeg zo nodig wat water bij.

Dien goed warm op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 13/12/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB