Stoofpotje van spinazie met kipfilet

Recept aangemaakt op 17/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2017 - 10h57
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 kg spinazie
2 witte uien
2 teentjes look
5 cm gember
4 kippenfilets
1 eetlepel olijfolie
1 klein blik kokosmelk
muskaatnoot
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding voor Stoofpotje van spinazie met kipfilet



Was de spinazie en snij de stelen weg.
Pel de uien en de lookteentjes en versnipper ze. Schil de gember en rasp hem.
Snij de kipfilet in repen.
Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook.
Verhit de olijfolie in een pan. Doe er de uien en look in en stoof 5 minuten.
Doe er de kippenreepjes bij en schroei ze al roerend dicht in 2 tot 3 minuten.
Doe de kokosmelk erbij en ook gember en laat nog eens tien minuten pruttelen.
Kruid met zout en peper en werk af met wat geraspte muskaatnoot.
Doe de spinazie in het kokende water en laat precies 1 minuut koken. Giet af, laat uitlekken, schrik onder de kraan en pers er met uw handen zo veel mogelijk vocht uit.
Hak de spinazie grof en doe hem bij de rest in de pan. Roer alles goed ondereen en laat 2 tot 3 minuten pruttelen. Proef nog eens, breng eventueel verder op smaak en dien op.

 
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 27/04/2017 - 10h57
PUB