Stoofpotje van rundvlees met tuinboontjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Onderstaand recept bevat weinig vet, is licht en evenwichtig. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: "Wat gaan we vandaag eten?" en "Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen?". Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


400 gram rumsteak
500 gram tuinboontjes (diepgevroren)
300 gram voorgesneden wortelen uit de diepvries (in schijfjes)
enkele takjes rozemarijn
1 koffielepel olijfolie
sojasaus
zout
versgemalen peper

Het recept


Verwijder al het vet van de rumsteak en snij het vlees in reepjes.
Dompel de tuinboontjes en de wortelen onder in licht gezouten kokend water. Haal ze na 5 minuten uit het water. Laat uitlekken.
Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes.
Kwast een pan met antiaanbaklaag of een wok in met de olie en laat die goed heet worden.
Bak de reepjes rumsteak 2 minuten, samen met de rozemarijn. Bestrooi met een beetje zout.
Doe de goed uitgelekte groenten erbij. Laat nog eens 3 tot 4 minuten onder voortdurend roeren bakken zodat alle aroma's zich kunnen vermengen. Voeg de sojasaus toe. Bestrooi overvloedig met peper.
Dien op in de pan of giet het stoofpotje over in een warme diepe kom.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB