Stoofpotje van Lamsschouder met mosterd

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Stoofpotje van lamsschouder met mosterd: Ingrediënten voor 4 personen


500 g ontbeende lamsschouder
1 eetlepel olijfolie
2 koffielepels gevogeltefond in poedervorm
1 glas witte wijn
2 eetlepels mosterd
½ bosje platte peterselie
2 eetlepels room
zout,
versgemalen peper

Recept voor Stoofpotje van Lamsschouder met mosterd: Bereiding


Snij het lamsvlees in grote stukken en verwijder zorgvuldig het vet.
Verhit de olie in een braadpot en bak het lamsvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pot en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi het vet weg en leg het lamsvlees weer in de pot.
Los de gevogeltefond op in een beetje water en giet dat in de pot.
Meng de wijn en de mosterd in een kop en giet ook dat in de pot.
Roer goed, leg het deksel op de pot en laat een twintigtal minuutjes pruttelen op een matig vuur.
Was intussen de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en versnipper die.
Haal het lamsvlees uit de pot en schik het op een warme schotel.
Giet de room in de pot, roer tot hij dun is en laat kort inkoken.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Doe de peterselie erbij, roer nog eens en giet de saus over het lamsvlees.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB