Stoofpotje van kool met gerookte schelvis

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 13/12/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Voor 4 personen

PUB

Stoofpotje van kool met gerookte schelvis: Ingrediënten

1 boerenkool
1 kleine bloemkool
1 blokje kippenbouillon
300 gram gerookte schelvis
1/2 liter magere melk
1 laurierblad
1 eetlepel olijfolie

Stoofpotje van kool met gerookte schelvis: Bereiding

Haal alle bladeren van de kool. Gooi de buitenste harde bladeren weg. Snij de nerven van de andere bladeren weg.
Pluk de roosjes van de bloemkool. Snij de dikste stelen weg.
Was beide kolen.
Breng een grote pot met licht gezouten water aan de kook. Doe de koolbladeren van de boerenkool erin en laat ze 2 minuten koken. Schep ze daarna over in een zeef en schrik ze onder koud stromend water.
Verhit de olie in een braadpot. Snij de koolbladeren van de boerenkool in grote stukken. Doe ze in de pot en roer goed.
Los het bouillonblokje op in een glas warm water en doe dat bij de kool. Leg het deksel op de pot en laat 40 minuten pruttelen op een matig vuur.
Doe er dan de bloemkoolroosjes bij.
Verwarm de melk samen met het laurierblad en de schelvis.
Haal van het vuur net voor de melk begint te koken.
Laat de vis uitlekken op een vel keukenpapier.
Haal de groenten uit de pot en leg ze op een schotel. Leg de vis erbovenop. Dien goed heet op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 13/12/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB