Stoofpotje van konijn

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
1 konijn
1 groene kool
4 middelgrote wortelen
2 raapjes
1 selderijtak
2 uien
2 kruidnagels
10 korianderzaadjes
1 kruidentuiltje
zout
peper

Bereiding
Versnij het konijn in stukken en verwijder zorgvuldig alle vet.
Snij de kool in vier stukken en was hem grondig in water met wat azijn.
Schraap de wortelen en de raapjes. Snij de wortelen in grote staafjes en de raapjes in grote stukken.
Maak de selderijtak schoon en was hem. Pel de uien en prik er de kruidnagels in.
Breng 1,5 liter water aan de kook en doe er wat zout en peper in. Voeg de korianderzaadjes toe, samen met de selderijtak en het kruidentuiltje. Laat 5 minuten koken. Doe er dan de groenten bij en kook nog eens 10 minuten.
Doe de stukken konijn in de pot. Schep het schuim af met een schuimspaan zodra het water weer kookt. Leg het deksel half op de pot. Laat 1,15 uur net onder het kookpunt zieden.
Haal de stukken konijn met een schuimspaan uit de pot. Leg ze in een diepe schotel. Haal ook de groenten uit de pot en schik ze naast het vlees.
Filter de bouillon, giet hem in kopjes en geef hem als bijgerecht.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB