Stoofpotje van konijn met venkel

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/11/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


Konijn: 1 hazenrug
Sjalotten: 2
Venkelknollen: 4
Olijfolie: 1 soeplepel
Witte wijn: 1 glas
Gevogeltefond: 1 koffielepel
Tijm: 1 takje
Zout, peper

Het recept


Snij de hazenrug in stukken; pel de sjalotjes en hak ze fijn. Haal de buitenste bladen van de venkelknollen en snij ze in twee.
Doe een soeplepel olijfolie in een pan, bak de hazenrugstukken aan alle kanten aan tot ze een goudbruin kleurtje krijgen. Laat het vlees uitlekken op absorberend papier en verwijder de olieresten.
Laat in dezelfde pan de sjalotjes smelten, voeg de halve venkelknollen toe en laat ze aan alle kanten een mooi kleurtje krijgen. Voeg het vlees toe. Meng de soeplepel gevogeltefond in het glas met witte wijn en doe het in de pan. Voeg een takje tijm toe en ook een beetje zout en peper. Dek af en laat 20 à 25 minuten sudderen.
Haal het vlees en de venkel uit de pan en doe ze in een verwarmde schotel. Verwijder de tijm en breng het vocht op smaak. Voeg indien nodig nog een beetje witte wijn toe. Giet de saus over het vlees en de groenten.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/11/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB