Stoofpotje van kip met mirabellen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/09/2016 - 10h54
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
60 minutes
Ingrédients :

3 sjalotten
300 gram bospaddenstoelen
1 kleine kip
2 eetlepels olijfolie
2 koffielepels gevogeltefond
1 glas witte wijn
200 gram mirabellen
zout
peper

Voor 4 personen

Stoofpotje van kip met mirabellen: bereiding

Pel de sjalotten en versnipper ze. Maak de paddenstoelen schoon.
Verhit de olie in een kookpot en braad de kip aan alle kanten bruin.

Haal de kip uit de pot en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Giet de hete olie weg.

Doe de sjalotjes in de pot en stoof ze lichtbruin. Doe er dan de paddenstoelen bij. Roer goed en laat 5 minuten stoven op een zacht vuurtje.
Meng de gevogeltefond met de wijn.

Doe de kip terug in de pot en giet de wijn erbij.
Strooi er een klein beetje zout over en goed veel peper.

Leg het deksel op de pot en laat 45 minuten op een matig vuur pruttelen. Draai de kip af en toe om.
Was de mirabellen. Doe ze in een pan met antiaanbaklaag. Verwarm ze op een zacht vuurtje en laat ze 5 minuten stoven.

Proef de kippenbereiding en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Leg ze op een schotel samen met de groenten.

Leg er tot slot de mirabellen bij.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/09/2016 - 10h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB