Stoofpotje van kip met look en komkommer

Recept aangemaakt op 05/07/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/04/2013 - 15h52
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

1 hoevekip
6 teentjes look
4 eetlepels olijfolie
1 witte ui
2 tomaten
2 komkommers
½ glas witte wijn
5 takjes platte peterselie
zout
versgemalen peper

Bereiding voor Stoofpotje van kip met look en komkommer



Versnijd de kip in stukken (of laat dan doen door uw slager) en leg die in een schotel.
Pel de teentjes look, versnipper ze en verdeel ze over de kip. Bestrooi met zout en overgiet met 2 eetlepels olijfolie. Roer alle stukken goed dooreen. Dek af met een vel huishoudfolie en laat 2 tot 3 uur in de koelkast marineren.
Maak de ui schoon en versnipper die ook.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken.
Was de komkommers en snijd ze in dobbelsteentjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpot. Leg er de stukken kip in samen met de marinade en bak ze lichtjes bruin.
Leg ze in een schotel.
Doe dan de ui in de pot en stoof op matig vuur. Zorg dat hij niet verkleurt.
Doe de tomaten erbij. Roer en stoof ongeveer 5 minuten.
Leg er daarna de stukken kip weer in en overgiet met de wijn. Laat 30 minuten pruttelen op een matig vuur.
Verhit intussen de laatste eetlepel olijfolie in een pan, doe er de komkommerblokjes in en bak ze 5 minuten aan op een hevig vuur zonder zout.
Doe ze dan bij de kip en laat nog eens 10 minuten verder pruttelen.
Was de peterselie, dep droog, stroop de blaadjes af en versnipper ze.
Doe de stukken kip en de komkommerblokjes in een schotel.
Schraap de bakresten los in de pot, roer het braadvocht en plet eventueel de tomaten met een vork. Proef en voeg eventueel wat zout toe. Geef een paar goede draaien aan de pepermolen. Leg de kip en de komkommer weer in de pot. Roer dooreen.
Bestrooi met peterselie en dien meteen op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 05/07/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/04/2013 - 15h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB