Stoofpotje van kip met citroen

Recept aangemaakt op 24/01/2012 - 09h27 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2016 - 17h18
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1 kg aardapellen
1 grote kip
2 uien
2 soeplepels olijfolie
3 teentjes look
1/2 koffielepel komijn
1 koffielepel verse gember
1 blokje kippenbouillon
1 blad laurier
3 onbehandelde citroenen
250 gr groene olijven
30 gr pijnboompitten
PUB

Bereiding van stoofpotje met citroen

Schil de ui en look en snij in fijne stukjes.

Laat de stukken kip garen in een braadpan met hete olie. Wanneer ze goudbruin zijn laat u ze uitlekken op keukenrol.

Laat de ui op dezelfde manier garen. Ook laten uitlekken en dan de olie uit de pan weggooien.

Doe de kip en ui er dan terug in. Voeg de look, komijn en gember toe en meng goed. Dan de aardappelen nog toevoegen, het bouillonblokje (in kleine stukjes), 50 cl water, het sap van een citroen en het laurierblad.

Goed mengen, bedekken en dan gedurende 30 minuten laten koken op een rustig vuurtje terwijl u af en toe roert.

Was en droog de twee citroenen. Snij in schijfjes en haal de pitjes eruit. Doe de schijfjes in kokend water gedurende 2 minuten. Laten uitlekken en toevoegen in de braadpan.

Voeg ook de olijven toe. De pan terug bedekken en nog 10 minuutjes laten verder koken.

Als de saus te lopend is, haalt u de stukken kip eruit, bewaar ze warm op een schotel en maak de saus wat dikker. Doe ze daarna over de kip.

Bak de pijnboompitten in anti-aanbakpan. Strooi ze over de schotel. Goed warm serveren.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 24/01/2012 - 09h27 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 25/01/2016 - 17h18
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB