Stoofpotje van ganzenlever

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/12/2010 - 00h00
-A +A

Voor 6 tot 8 personen

Stoofpotje van ganzenlever: ingrediënten

1 verse ganzenlever

3 blokjes kippenbouillon

2 bosjes jonge wortelen

6 stuks prei

12 kleine raapjes met groen

1 bosje lente-uien

12 aardappelen (ratte)

25 cl portwijn

peterselie

zout
versgemalen peper.

Stoofpotje van ganzenlever: bereiding

Maak de lever grondig schoon. Verwijder de bloedvaten en de restjes gal. Wikkel hem in een dunne handdoek of in een neteldoek. Maak dicht met keukengaren, maar laat aan weerskanten een lang stuk garen hangen. Leg de lever in de koelkast. Maak alle groenten schoon. Verwijder de harde groene stukken van de prei en houd ze voor soep. Breng de bouillon aan de kook. Doe alle groenten erin, behalve de aardappelen. Kook ze gaar en houd ze daarna warm in de bouillon. Kook de aardappelen gaar in water of stoom ze gaar. Giet de portwijn in een braadpot, doe er 4 grote pollepels van de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat wat inkoken. Zet het vuur lager en leg er de ingepakte ganzenlever voorzichtig in. Maak beide uiteinden van het keukengaren vast aan de handvaten van de pot. Laat de lever 15 minuten garen. Haal hem er dan uit aan de touwtjes. Leg de lever in een schotel en laat hem even uitlekken. Zet de pot weer op het vuur. Doe er de vrijgekomen sappen van de lever bij. Laat deze bouillon even inkoken. Haal de lever uit de handdoek of het neteldoek. Snij de lever in schijven en leg die op een warme schotel. Haal met een schuimspaan de groenten uit hun bouillon en leg ze eromheen, samen met de aardappelen. Overgiet met de ingekookte bouillon. Dien goed heet op.
U kunt dit gerecht ook een dag van tevoren klaarmaken. Verwarm de groenten dan even en kook de lever op het allerlaatste moment.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 13/12/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB