Stoofpotje van cantharellen met persillade

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :
600 tot 700 gram cantharellen 2 teentjes look 2 sjalotten 2 bosjes peterselie 1 eetlepel olijfolie zout peper
PUB

Maak de cantharellen schoon. Snij de uiteinden van de steeltjes af en wrijf ze zorgvuldig schoon keukenpapier. Als ze heel vuil zijn, kunt u ze in een zeef onder stromend water houden. 

Pel de lookteentjes en de sjalotjes en hak ze met een groot mes niet al te fijn. Leg ze afzonderlijk weg.
Stroop de blaadjes peterselie van de takjes en hak ze op dezelfde manier. Meng de look met de peterselie.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe de sjalotjes erin en stoof ze onder voortdurend roeren goudbruin. Wees alert, want sjalotjes branden snel aan.
Doe er de cantharellen bij en bestrooi met zout. Laat 5 tot 6 minuten bakken, maar zorg dat ze beetgaar blijven. Als ze te lang stoven, verliezen de paddenstoelen hun aroma.
Doe er ten slotte de persillade bij. Schud een paar keer stevig, zodat de persillade en de paddenstoelen goed vermengd raken.
Bestrooi overvloedig met peper. Laat nog hooguit 1 tot 2 minuten bakken. Dien goed heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB