Stoofpotje van bonen en ham

Recept aangemaakt op 13/06/2015 - 16h23 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2016 - 16h53
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Ingrédients :

3 uien
2 teentjes knoflook
1 snee rauwe ham van 150 gram
1 koffielepel olijfolie
600 gram verse witte bonen uit de dop
1 kruidentuiltje
zout
peper

Bereiding van het stoofpotje van bonen en ham


Pel de uien en snipper ze fijn.

Pel ook de teentjes knoflook en plet ze met de platte kant van een mes. Snij de ham in grote blokjes.

Verhit de olie in een braadpot. Stoof de ham op een matig vuur, zodat het vet smelt. Let erop dat het vlees niet aanbakt. Doe de uien erbij en stoof ze 5 minuten al roerend.

Doe er dan de bonen bij, samen met het kruidentuiltje en de look. Doe er nog geen zout bij. Vul de pot met water tot alles onder staat en meng alles nog eens.

Leg het deksel op de pot en laat 45 minuten op een zacht vuurtje stoven. Roer af en toe.

Breng nu pas op smaak met zout en peper. Laat het gerecht nog eens 15 minuten stoven. De bonen moeten zacht zijn, maar ook weer niet te zacht.

Haal het kruidentuiltje eruit en dien meteen op.

U kunt dit gerecht ook met droge bonen maken- laat ze dan wel eerst weken - of met bonen in blik (zonder tomatensaus). In dat geval hoeft u ze maar 10 minuten te laten koken.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 13/06/2015 - 16h23 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2016 - 16h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB