Stoofpotje van aardappelen met pruimen en kaneel

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2013 - 14h39
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

Pruimen: 12
Kleine aardappelen: 800 g
Ui: 1
Gerookte spekblokjes: 50 g
Olijfolie: 2 eetlepels
Kaneel: 1/2 koffielepel
Peper en zout
PUB

Bereiding van stoofpotje van aardappelen met pruimen en kaneel

Laat de pruimen een uur weken in lauw water en ontpit ze.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken als ze te groot zijn. Spoel ze en droog ze goed af met keukenpapier.
Schil de ui en snij hem in stukken.

Doe de spekreepjes in kokend water en laat ze uitlekken.
Braad de spekblokjes en de in stukjes gesneden ui in de olijfolie op een hoog vuur, in een grote pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Fruit de aardappelen ongeveer 20 minuten in dezelfde pan, met het deksel erop. Doe er de mengeling van ui, spekblokjes en uitgelekte pruimen bij.

Bestrooi het met peper en niet te veel zout, en met de kaneel. Laat het gerecht nog 5 minuten bakken en roer regelmatig.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/02/2013 - 14h39
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB