Steeds meer mensen hebben last van werkstress

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/02/2014 - 15h31
-A +A

Een Securex-onderzoek peilde naar hoe we ons voelen op het werk.

Balans: bijna twee op de drie Belgen hebben stress…

PUB

64 % lijdt aan stress

Bijna twee op de drie werknemers hebben last van stress op het werk. Een zekere mate van stress is logisch, maar het kan ook uit de hand lopen. Zo klaagt één kwart van de werknemers over lichamelijke en psychische problemen als gevolg van stress. Het gaat daarbij vaak om hoofdpijn, hartkloppingen, slapeloosheid en zelfs depressie.

 

De echte kostprijs van stress

Volgens datzelfde rapport zou stress toenemen met het aantal dienstjaren en vooral laaggeschoolde werknemers treffen. Bovendien betalen bedrijven er een hoge kostprijs voor: verminderde prestaties om gezondheidsredenen, werknemers die hun ontslag indienen wegens te veel stress, gedaalde motivatie enz.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/02/2014 - 15h31

la Libre

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Stress op het werk: twee keer meer diabetes Gepubliceerd op 02/05/2014 - 15h49

Overstreste werknemers lopen twee keer meer kans om diabetes te krijgen. Dat is bewezen bij werknemers met "burn-out", een toestand van extreme werkstress die gekenmerkt wordt door lichamelijke, geestelijke en intellectuele uitputting.

Stress op het werk: slecht voor het hart en diabetes Geüpdatet op 23/05/2006 - 00h00

Het vroegtijdig optreden van symptomen van een hartziekte en diabetes komt heel vaak voor bij mensen die last hebben van chronische stress op het werk. Een Britse studie heeft zich gebogen over de stress op het werk en het metabole syndroom , een ree...

BelStress: een studie voor minder stress Geüpdatet op 08/10/2002 - 00h00

Vier op tien gevallen van absenteïsme zijn te wijten aan stress op het werk. Dit geldt vooral voor werknemers die zich onvoldoende gesteund voelen: de resultaten van een Belgische studie zouden wel eens kunnen leiden tot een reorganisatie van het wer...

Meer artikels