• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Stappen zoals de Masaï, het is gezond

Stappen zoals de Masaï, het is gezond

Een schoen die het blootsvoets lopen op zand of een zachte ondergrond nabootst, dat is wat de "Masaï" schoenen beloven. Met als resultaat: een rechtere houding en een steviger spierstelsel.

Minder uitgebalanceerde schoenen

De bedoeling van de mbt-schoenen (Masaï Barefoot Technology, genoemd naar de Oost-Afrikaanse stam van de Masaï die altijd op blote voeten lopen) is om een zekere onstabiliteit tot stand te brengen. Visueel zijn de schoenzolen naar het midden toe bol. De voet kan dus niet op een perfect stabiele manier plat op de grond rusten. Het resultaat is dat de benen, de buik en de billen harder moeten werken om het evenwicht te behouden - met een heel zachte, maar permanente stimulering van de spieren tot gevolg. Tijdens het stappen wordt de houding zo verbeterd en worden de heupen en de knieën ontlast.

Voor wie, waarom?

De Masaï-schoenen hebben in wezen dezelfde voordelen als normale stapschoenen, alleen zijn ze ietsje meer geaccentueerd. Mensen die om een of andere een lichamelijke activiteit moeten doen maar geen al te goede conditie hebben, kunnen in de beginfase geholpen zijn met iets wat licht stimulerend werkt. Maar opgelet: het is niet de bedoeling om Masaï-schoenen permanent te dragen. Een paar uur per dag is genoeg, en elke dag zult u een lichte vooruitgang kunnen vaststellen.
Omdat het om een zeer lichte inspanning gaat, zijn er weinig contra-indicaties. Toch kan het gebrek aan evenwicht bij sommige mensen leiden tot een zekere ontregeling in het inwendige oor. Met als gevolg dat men zich wat 'zeeziek' gaat voelen bij het stappen op een vaste ondergrond, een toch wel onaangename ervaring! Test de schoenen dus voor u ze koopt altijd ten minste enkele minuten.

Artikel gepubliceerd door op 05/08/2008

Bronnen: Persdossier MBT

Vindt u het artikel interessant?