Staartvis met wortelen en venkel

Recept aangemaakt op 28/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/03/2015 - 10h09
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

800 gram staartvis
1 ui
600 gram wortelen
2 venkelknollen
1 eetlepel olijfolie
1 glas witte wijn
1 koffielepel anijszaadjes
zout
peper
PUB

Bereiding van staartvis met wortelen en venkel

Snij de staartvis in grote stukken.
Pel de ui en hak hem fijn.
Schraap de wortelen en snij ze in flinterdunne staafjes.
Verwijder de stelen en de harde buitenste bladeren van de venkel en snij de rest in dunne repen. (de buitenste bladeren kunnen dienen in een bouillon, een soep of in een andere stoverij).

Verhit de olie in een pan. Doe de ui erin en stoof 5 minuten.
Doe er dan de venkel bij, samen met de wortelen en 2 eetlepels water. Strooi er wat zout over. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten op een zacht vuur stoven. Roer af en toe.

Giet de wijn bij de bereiding en doe de anijszaadjes erbij. Meng goed.

Leg de staartvis op de groenten en breng op smaak met zout en peper. Leg opnieuw het deksel op de pan en laat op een heel zacht vuurtje 20 minuten pruttelen.

Dresseer de staartvis in een warme schotel. Leg de wortelen en de venkel errond. Overgiet met het kookvocht.

Dien de staartvis met wortelen en venkel goed heet op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 28/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/03/2015 - 10h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB