Staartvis met witloof en sinaasappelsaus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

8 kroppen witloof
800 gram staartvis
1 sinaasappel
1 koffielepel olijfolie
1 koffielepel rundsfond in poedervorm
1/2 glas witte wijn
1 mespunt nootmuskaat
zout, peper
PUB

Bereiding van staartvis met andijvie en sinaasappelsaus



Was de witloof en snij de voet af. Snij elke krop in de lengte doormidden. Snij de staartvis in grote stukken. Schil de sinaasappel met een dunschiller. Pers de sinaasappel uit en hou het sap apart.
Dompel de schil van de sinaasappel één minuut onder in kokend water. Laat uitlekken en hou apart.
Verhit de olie in een grote kookpan. Leg de halve kroppen witloof er naast elkaar in. Druk ze goed aan.
Bestrooi met zout. Laat de witloof 2 tot 3 minuten stoven op een zacht vuurtje. Zorg dat ze niet aanbranden. Draai om.
Los de rundsfond op in de wijn en giet die over de witloof. Doe de sinaasappelschil erbij. Laat ongeveer 20 minuten koken.
Leg de stukken staartvis op de witloof. Bestrooi met wat zout. Laat nog eens 15 minuten koken.
Haal de staartvis en de witloof uit de pot en schik ze op een schotel. Laat het kookvocht met ongeveer een vierde inkoken. Het moet vrij sterk geconcentreerd zijn. Doe het sinaasappelsap erbij. Breng op smaak met nootmuskaat en breng heel even aan de kook.
Giet de saus op de staartvis en de witloof. Dien goed heet op.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB