Staartvis met vanille, saffraanrijst met mango

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor 4 personenIngrediënten800g staartvis4 eetlepels magere room2 vanillepeulen1 stukje gember1 limoen160g basmatirijst1 doosje saffraan1 mango6 blaadjes basilicumzoutpeperVerdeel de staartvis in vier gelijke moten. Doe de room in een kom. Snij de vanillepeulen in de lengte doormidden. Haal er met de botte kant van een mes het merg uit en voeg alles bij de room. Rasp een stukje gember fijn en doe dit bij de room. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Giet de room in een kookpot en zet die opzij.Haal met een speciaal mesje of een dunschiller de zeste (het dunne buitenschilletje) van de limoen en maak er fijne reepjes van. Blancheer ze 2 minuten in kokend water en koel ze af onder stromend water uit de kraan. Dep de reepjes droog en hou ze apart.Doe de rijst in een kookpot en giet er drie keer het volume aan water bij. Voeg er de saffraan bij en een beetje zout en laat koken tot het water volledig is opgenomen door de rijst. Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes. Hou ze apart.Breng de room in de kookpot voorzichtig aan de kook. Leg er de zeste van de limoen in samen met de moten staartvis. Laat 15 minuten koken op een zacht vuur en roer regelmatig.Leg de staartvis op een schotel. Snipper de basilicumblaadjes fijn en strooi ze over de vis. Schik de rijst ernaast en de schijfjes mango erbovenop.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB