Staartvis met kerrie en fijne groentjes

Recept aangemaakt op 27/03/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/03/2012 - 10h28
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 bos jonge wortelen
1 bos knolraapjes
1 bos groene asperges
200g diepgevroren prinsessenboontjes
800g staartvis
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels (magere) room
1 koffielepel kerriepoeder
zout, peper
PUB

Bereiding van staartvis met kerrie en fijne groentjes

Schraap de wortelen en de knolraapjes en snij er de uiteinden af. Was de asperges en snij er de punten af op een lengte van 10 tot 15 cm. Leg de stelen weg voor als u eens soep maakt.

Bind de aspergepunten samen in een bundeltje. Haal de prinsessenboontjes uit de diepvries. Breng water met een beetje zout aan de kook en laat de wortelen en de knolraapjes in 15 tot 20 minuten gaar worden.

Vul twee andere kookpotten met water en breng aan de kook. Kook in de ene pot de asperges in 10 tot 15 minuten gaar en in de andere de prinsessenboontjes in 15 minuten gaar. Prik erin met de punt van een mes om te zien of ze gaar zijn. Snij intussen de staartvis overlangs in grote medaillons.

Verhit de olie in een braadpan. Bak de medaillons 5 minuten en keer ze regelmatig om zodat ze aan elke kant mooi bruin worden. Haal de medaillons uit de pan en hou ze warm. Gooi de olie weg en doe de room in de pan. Doe er de kerrie bij en meng goed. Leg de medaillons in de room en laat 5 minuten stoven op een zacht vuur.

Breng op smaak met peper en zout. Giet de groenten af en schik ze op een schotel. Leg de medaillons erbovenop en overgiet met de kerrieroom. Dien heet op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 27/03/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/03/2012 - 10h28
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB