Spinazietaart

Recept aangemaakt op 01/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/05/2015 - 11h20
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

1 taartbodem van kruimeldeeg
750 g gehakte spinazie met room (diepgevroren)
1 pakje gerookte zalm
4 eetlepels geraspte emmentaler

Bereiding van spinazietaart

Verwarm de oven voor op 210° (gasoven 7). Plaats de taartbodem in de taartvorm. Ontdooi de spinazie in de microgolfoven of op het vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er de geraspte kaas bij en meng goed tot de kaas volledig is opgenomen. Snij de zalm in reepjes. Doe ze bij de spinazie en meng goed. Giet de spinazievulling in de taartvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart 15 tot 20 minuten in de oven. Je kunt dit gerecht gerust als hoofdschotel serveren. Er hoeft geen vlees of vis meer bij. Als je vooraf een magere groentesoep geeft en als dessert een mager melkproduct (yoghurt of plattekaas), een stuk vers fruit of een fruitsalade, heb je een volwaardige maaltijd.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/05/2015 - 11h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB