Spinazietaart met gerookte zalm

Recept aangemaakt op 23/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2017 - 10h55
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 pak diepgevroren bladspinazie
1 eetlepel olijfolie
3 eieren
10 cl halfvolle melk
1 rol boterdeeg
1 pakje gerookte zalm in dobbelsteentjes
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van spinazietaart met gerookte zalm

Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
Verwarm de oven voor op 200°
Verhit de olijfolie in een bakpan en stoof de spinazie 5 minuten. Laat ze goed uitlekken, hak ze en doe ze in een kom.
Klop de eieren in een kom op tot een omelet. Doe de melk erbij en klop opnieuw op. Breng op smaak met een beetje zout en stevig wat peper. Doe het mengsel in de kom bij de spinazie en roer goed.
Rol het deeg open in een taartvorm. Verdeel de blokjes gerookte zalm over de bodem. Giet de spinazie erop.
Zet ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 27/04/2017 - 10h55
PUB