Spinaziesoufflé met ham

Recept aangemaakt op 23/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2017 - 10h56
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 pak diepgevroren gehakte spinazie
2 sneetjes boerenham
40 gram boter
2 eetlepels bloem
25 cl halfvolle melk
50 gram geraspte kaas
4 eieren
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van spinaziesoufflé met ham



Ontdooi de spinazie in de microgolfoven. Snij de ham in kleine stukjes en snij al het vet zorgvuldig weg.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de helft van de boter samen met de bloem smelten. Voeg de melk toe als de roux begint te bruinen en meng goed. Doe er dan de spinazie, de geraspte kaas en de ham bij. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
Breek de eieren en scheid de dooiers en de eiwitten. Werk de dooiers onder het spinazie-hammengsel.
Klop de eiwitten en werk ook die voorzichtig onder de bereiding.
Giet het mengsel in een ingevette soufflévorm.
Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer met de punt van een mes of de soufflé gaar is. Dat is het geval als er niets aan het mes kleeft.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 27/04/2017 - 10h56
PUB