Spinazie op Andalusische wijze

Recept aangemaakt op 10/04/2012 - 11h21 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/04/2017 - 09h40
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 kg spinazie
4 teentjes look
2 eieren
2 kleine sneetjes brood
1 kleine blikje kikkererwten + 8 sneetjes ter presentatie
1 koffielepel zachte paprika
1 snuifje komijn
1 soeplepel azijn
zout

PUB

Bereiding van spinazie op Andalusische wijze

Was de kikkererwten en droog ze. Gooi ze in gezouten kokend water gedurende 1 minuut, laat ze dan uitlekken en knijp ze uit tussen uw handen om het water er goed uit te halen.

Pel de teentjes look en hakkel ze fijn.

Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en pel ze. Hakkel ze dan fijn.

Warm wat olijfolie op in de pan, doe de sneetjes brood erin en laat goudbruin worden aan beide kanten.
Laat ze uitlekker op keukenrol. Breek ze dan in stukjes en mix ze met de look.

Doe deze mengeling in de pan, voeg de paprika en de komijn toe en roer goed. Voeg de spinazie en de kikkererwten toe. Meng.

Giet wat azijn in de pan, voeg wat zout toe. Laat gedurende 10 tot 12 minuten koken.

Doe de inhoud van de pan op een schotel. Verdeel de verhakkelte hardgekookte eieren onder de spinazie.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/04/2012 - 11h21 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 28/04/2017 - 09h40
PUB