Spinazie met hazelnoten

Recept aangemaakt op 23/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 20/11/2013 - 09h55
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 pak diepgevroren bladspinazie
50 gram hele hazelnoten
50 gram gemalen hazelnoten
2 sjalotjes
1 lookteentje
1 eetlepel olijfolie
muskaatnoot
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van spinazie met hazelnoten

Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verbrijzel de noten grof in de vijzel.

Leg een vel bakpapier op een van de ovenplaten.
Leg er de geplette noten en het notenpoeder op en laat 10 minuten roosteren tot alles een mooi gouden kleurtje krijgt.

Pel de uien en de look en snipper alles fijn.
Verhit de olijfolie in een bakpan en stoof de ui en de look.
Doe er dan de spinazie bij en laat 5 minuten op een hoog vuur stoven. Roer goed om zoveel mogelijk vocht van de spinazie te laten verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
Doe er dan de noten en het poeder bij. Roer alles dooreen.

Breng op smaak met flink wat nootmuskaat.
Doe de bereiding in een schotel en dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 23/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 20/11/2013 - 09h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB