Sperziebonen op zijn Monegaskisch

Recept aangemaakt op 17/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2016 - 09h33
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

600 g sperziebonen
8 tomaten
3 uien
3 teentjes look
1 eetlepel olijfolie
1 takje tijm
1 laurierblad
1 doosje ansjovisfilets op olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van de sperziebonen op zijn Monegaskisch

Top de sperziebonen, was ze en snij ze doormidden.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees klein.

Pel de uien en de look en versnipper alles.

Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de ui en de look samen glazig. Zorg ervoor dat ze niet verkleuren. Doe de tomaten erbij, samen met de tijm en het laurierblad. Bestrooi met zout en laat 10 minuten koken. Roer af en toe.

Doe de sperziebonen erbij. Roer, leg het deksel op de pot en laat 30 minuten koken.

Haal het deksel van de pot en laat eventueel wat inkoken als het kookvocht te dik is.

Laat de ansjovisfilets uitlekken, snij ze in stukken en doe ze in de pot bij de groenten. Roer, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Dien op in de pot of in een schotel.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 17/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2016 - 09h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB