Speciale huidverzorging voor 50-plussers

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/05/2017 - 16h24
-A +A

Eenmaal voorbij de 50 verandert onze huid. Ze wordt droger en kan aan het oppervlak foutjes gaan vertonen. Gebruik dus producten die ervoor geschikt zijn. Ze herstellen de huid en doen ze weer stralen!

PUB

Speciale huidverzorging voor 50-plussers: voorkom uitdroging

Eenmaal de 50 voorbij daalt de celvernieuwing met 50%. Het gevolg is dat de buitenlaag minder soepel wordt en de huid ook droger wordt. Dat proces wordt in de menopauze nog in de hand gewerkt door de dalende productie van oestrogenen. Gebruik daarom liefst sterkere producten dan voorheen, zowel voor uw dag- en nachtcrème als voor uw oogcontouren. Vergeet uw lichaam ook niet van binnenuit te hydrateren. Drink dus elke dag voldoende water (dat is ook goed voor uw lichaam in het algemeen).

Speciale huidverzorging voor 50-plussers: geconcentreerde antirimpelwerking

In de menopauze krijgen we niet alleen rimpeltjes, maar verliest het gezicht ook aan densiteit en wordt het minder vlezig. Ga voor producten (in de vorm van een tijdelijke kuur, van serums en maskers) die de huid tegelijk versterken en vleziger maken en die rimpels in drie dimensies aanpakken (in de breedte, de lengte en de diepte). De licht weerkaatsende stoffen in deze producten maken de opperhuid bovendien via een optisch effect gladder. Hetzelfde geldt voor de oog- en mondcontouren. Kies dus ook hier sterkere producten.

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 02/05/2011 - 15h03 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/05/2017 - 16h24
Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
De huid slachtoffer van onze biologische klok! Gepubliceerd op 06/04/2016 - 12h02

Niemand ontsnapt aan de veroudering , een universeel proces dat bepaald wordt door onze biologische klok en waarvan de eerste tekens verschijnen vanaf de leeftijd van dertig jaar. De strijd tegen de tijd is nochtans niet bij voorbaat verloren!

Een jonge huid is een stevige huid ... Gepubliceerd op 26/01/2015 - 12h55

Dat de huid veroudert zie je niet alleen aan de rimpels. De stevigheid van de huid en de elasticiteit zijn andere zichtbare tekenen van een jonge, gezonde en goed onderhouden huid. Hoe kan je dat zo houden?

Meer artikels