• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Raadplegingen (2628)
 • Commentaren (0)

Spataderen uitgelegd op video

Duur: 
1,48 minuten

Vous devez installer le plugin flash et activer le javascript pour visualiser ce contenu

In het lichaam bevinden zich drie soorten bloedvaten: slagaders, die zuurstofrijk bloed van het hart naar de rest van het lichaam transporteren; haarvaatjes, waarin het zuurstof- en voedselrijke bloed wordt omgewisseld voor zuurstofarm bloed uit de weefsels; aders, die de cyclus compleet maken en het zuurstofarme bloed naar het hart terugvoeren.

Het hart brengt de druk tot stand die nodig is om het bloed door de slagaders te pompen, en in de aders bevinden zich kleppen die naar één kant bloed doorlaten. Die kleppen bevorderen de terugstroom van bloed naar het hart. Wanneer de kleppen niet goed werken, raken aders overvuld met bloed. Ze worden kronkelig en zwellen op, en zijn dan goed zichtbaar onder het huidoppervlak, in het bijzonder in de benen en voeten. Deze pijnlijke aandoening, spataderen, komt veel voor, vooral bij vrouwen. Deze vaataandoening gaat vaak gepaard met gezwollen benen, jeuk, branden en pijn en er zijn kleine, spinachtige adervertakkinkjes te zien.

Meestal is aanleg de oorzaak voor spataderen en spinachtige haarvaatjes. Maar ook zwangerschap, veelvuldig lang staan, zwaarlijvigheid en veroudering kunnen de kans op spataderen vergroten. Pijnlijke en onaantrekkelijke aders kunnen worden behandeld. Enkele behandelingsmogelijkheden zijn steunkousen, laserbehandeling of operatieve verwijdering. Een arts kan de behandelingsmogelijkheden met je bespreken.

Bijgewerkt door Blausen (Collectief) op 03/02/2016
Origineel artikel geschreven door op 17/01/2011

Vindt u deze video interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Uw interactief gedeelte over Slechte bloedsomloop

Neem deel aan de meest recente discussies

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden