Spaghetti met venusschelpjes

Recept aangemaakt op 23/02/2015 - 12h52 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/12/2015 - 12h29
-A +A
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

1 kg venusschelpen
2 sjalotten
1 glas witte wijn
200 g spaghetti
1 eetlepel olijfolie
1 blik gepelde tomaten
¼ bosje platte peterselie
Zout, versgemalen peper
PUB

Bereiding van de spaghetti met venusschelpjes

Spoel de venusschelpjes grondig en meerdere keren in vers water.

Schil de sjalotten en snijd ze in reepjes.
Doe de helft ervan in een pot, voeg de witte wijn erbij en laat ze al roerend op een hoog vuur opengaan.
Giet ze af door een chinees met een en houd het kookvocht opzij.

Verwarm een scheutje olijfolie in een sauteerpan. Voeg de resterende sjalotten toe en laat ze glazig worden, zonder te laten kleuren. Giet de gepelde tomaten erbij samen met het kookvocht van de venusschelpen, breng op een gemiddeld vuurtje aan de kook en laat een vijftiental minuten inkoken. Roer geregeld tegen het aanbranden.
Proef de tomatencoulis en breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Kook de spaghetti in kokend water volgens de tijd op de verpakking.

Ondertussen kunt u de platte peterselie wassen, drogen en de blaadjes in reepjes snijden.
Ontdoe de venusschelpjes van hun schelp.

Giet de spaghetti af en voeg hem toe aan de saus. Voeg nog de venusschelpen en de peterselei toe. Meng voorzichtig en dien warm op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/02/2015 - 12h52 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/12/2015 - 12h29
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB