Spaghetti met saus van komkommer en zalm

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 09/03/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten voor 4 personen


1 komkommer
1 sjalotje
250 tot 300 g spaghetti of andere pasta
1 koffielepel olijfolie
1 pak zalm in blokjes
150 g diepgevroren tomaten in blokjes
1 doosje lightroom

Bereiding


Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Leg ze in een zeef, bestrooi ze met zout en laat 10 tot 15 minuten liggen om het vocht eraan te onttrekken.
Pel het sjalotje en versnipper het
Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten kokend water.
Vet een koekenpan met een kwastje in met de olie. Stoof het sjalotje 10 minuten en doe er dan de komkommer bij. Stoof nog eens 5 minuten. Giet het vrijgekomen water af.
Doe de zalm erbij en roer. Giet dan de room erbij en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Werk er dan de tomatenblokjes onder en laat stoven tot ze ontdooid zijn.
Giet deze saus in een diep bord en hou ze warm.
Giet de spaghetti af en doe ze in een schotel. Roer even en dien meteen op

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 09/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB