Spaghetti met kippenvleugeltjes

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor 2 personen
Ingrediënten
80 gram spaghetti
2 mespunten piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
2 mespunten grof gemalen peper
2 mespunten vierkruidenpoeder
6 kippenvleugels
1 sjalot
10 gram spek
1 glas witte wijn
1 koffielepel kalfsfond (in poedervorm)
zout
peper

Bereiding
Doe de spaghetti in lichtgezouten kokend water. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar hou de pasta wel al dente.
Meng intussen in een diep bord het piment met de grof gemalen peper en het vierkruidenpoeder. Rol de kippenvleugeltjes door dit mengsel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
Pel het sjalotje en snipper het fijn. Bak het spek in een pan met antiaanbaklaag op een zacht vuurtje. Doe er de sjalot bij en roer gedurende 1 minuut. Voeg de kippenvleugeltjes toe en laat ze licht goudbruin worden.
Giet de wijn erbij.
Bestrooi met de fond en meng goed.
Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Roer af en toe. Proef en breng aan het eind van de baktijd eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af. Doe hem in de pan bij de rest. Meng voorzichtig.
Doe alles in een schotel en dien op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB