Soylent: als voedsel alleen maar een extra zorg wordt

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/09/2013 - 09h25
-A +A

Soylent is een product dat nog niet op de markt is, maar waar al veel over te doen is geweest.

Het is een maaltijdvervanger die volledig de plaats moet innemen van het gewone voedsel. Een blik in de toekomst.

 

PUB

Hoe werkt het?

Soylent is een poeder dat vermengd moet worden met water. De zo verkregen vloeistof bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen– eiwitten, suikers, vezels, vitamines, enz. Alles behalve vetzuren, die worden er afzonderlijk aan toegevoegd.  De bereiding vraagt alles samen amper enkele minuten en voor de rest van de dag hoeft u geen hand meer uit te steken om u te voeden. U hoeft alleen ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds uw dosis te drinken om aan een evenwichtige voeding te komen.  

Wat is het idee achter Soylent?

Rob Rhinehart, een jonge Amerikaan en de uitvinder van het product, vond dat de manier waarop we ons voeden weinig doeltreffend is. Het vraagt tijd, kost geld en creëert wereldwijd torenhoge afvalbergen. Wie zich heel evenwichtig wil voeden, moet daar trouwens goed over nadenken. Anders loert gewichtstoename of een tekort aan energie om de hoek. Voor hem is Soylent de oplossing. Het is een beigeachtige vloeistof zonder smaak (iedereen zal het dus lusten) maar waar alles in zit wat ons lichaam nodig heeft.  Zo verteld, lijkt het wel om een grap te gaan. Toch is Soylent een echt product dat tot stand kon komen dankzij een actie van crowdfunding (vraag om financiële steun aan particulieren op het internet). De actie wist meer dan 10.000 mensen te overtuigen en bracht meer dan een miljoen dollar op.  

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/09/2013 - 09h25
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Leonid

Wat er ook van zij, de keuze van de naam van het product is niet echt gelukkig. Het roept onmiddellijk herinneringen op aan de onvolprezen SF-film Soylent Green en de daarbij behorende huivering.

Dieetfreak

Niemand kent die film lol

PUB
Lees ook
Omega 3: kies voor biologisch! Geüpdatet op 23/03/2016 - 10h00

Iedereen zou er baat bij hebben om zijn omega 3-verbruik op te krikken. Maar de voedingsmiddelen die veel omega 3 bevatten - vooral vette vis en noten - zijn niet bij iedereen vaste waarden op het menu. Maar er is een alternatief: de hoeveelheid omeg...

Nieuwe zoetstoffen of light nieuwe stijl Gepubliceerd op 01/05/2014 - 17h48

Frisdranken, koekjes, chocolade, jam... De lightproducten veroveren almaar meer de rekken van de grootwarenhuizen. Naast de grote bekende namen, met op kop aspartaam, dienen zich nu ook enkele nieuwigheden aan.

Een efficiënt voedingsbeheer van het gezin Gepubliceerd op 07/09/2012 - 11h49

Een gezin goed voeden is geen kinderspel! Er komt van alles bij kijken: budgetbeheer, het tijdrovende boodschappen doen, het koken zelf, om nog niet te vergeten dat de maaltijd ook evenwichtig en lekker moet zijn. Kortom: de traditionele huishoudelij...

Meer artikels