Soufflé van pompoen met fijne kruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 02/11/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten voor 4 personen


1 spie pompoen van 600 g
25 cl halfvolle melk
10 takjes kervel
10 takjes peterselie
10 takjes dragon
10 takjes bieslook
3 eieren
5 g boter
nootmuskaat
zout
versgemalen peper

Bereiding


Schil de pompoen, haal de zaadjes er zorgvuldig uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Kook ze gaar in de melk tot ze goed zacht zijn (ongeveer 15 minuten). Laat de blokjes pompoen dan even uitlekken en haal ze door de groentemolen.
Verwarm de oven op 240°C.
Hak alle tuinkruiden fijn en doe ze bij de pompoenpuree. Doe er dan de eierdooiers bij en meng dooreen. Breng op smaak met zout en peper.
Klop het eiwit goed stijf. Werk het voorzichtig onder de pompoenpuree. Proef en breng op smaak met een beetje nootmuskaat.
Vet een vorm in met een beetje boter en giet de bereiding erin.
Zet 5 minuten in de oven op 240°C, verlaag dan de temperatuur op 180°C en bak nog eens 15 minuten. Haal de soufflé uit de oven en dien meteen op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 02/11/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB