- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
8 perziken
2 soeplepels groene thee
2 soeplepels poedersuiker
2 schillen van gekonfijte sinaasappels
Bereiding van sorbet van perzik in een granité van groene thee
Dompel de perziken een voor een in kokend water en ontvel ze. Snij ze in twee en verwijder de pitten. Snij de helften in kleinere stukjes.
Mix de bereiding niet te homogeen is, maar zorg dat er nog kleine stukjes inzitten.Doe de bereiding in de ijsmachine. Of zet het voor 3 uur in de diepvries en roer af en toe met de vork. Laat 30 cl water koken. Doe er 2 soeplepels groene thee in.
Haal van het vuur en laat 2 minuten intrekken. Doe de thee in een kom en voeg 2 soeplepels suiker toe. Laat afkoelen.
Doe de thee in een bord en zet het in de diepvries zodat het een granité wordt. Laat het hier staan tot het moment van serveren.
Zet de coupes of bordjes waarop u serveert ook in de diepvries. Snij de sinaasappelschillen in kleine stukjes.
Haal de coupes of bordjes terug uit de diepvries en leg de bollen perzikensorbet erop. Doe met een vork de granité erop. Werk af met de stukjes schil van de gekonfijte sinaasappel en serveer meteen.