Sorbet van meloen met sneeuwframbozen

Recept aangemaakt op 07/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/07/2013 - 15h25
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 meloen
1 grote schijf watermeloen
1 limoen
2 eiwitten
80 g fijne suiker
2 bakjes frambozen
bloemsuiker

PUB

Bereiding van sorbet van meloen met sneeuwframbozen



Hol de meloen en de watermeloen uit. Verwijder zorgvuldig alle zaadjes en zaadlijsten.

Snij de limoen doormidden. Snij één helft in schijfjes en hou die apart.

Klop de eiwitten stijf.

Mix het vruchtvlees van de twee meloenen tot puree, maar zorg ervoor dat die niet te lopend is.

Giet de puree in een kom, doe er het sap van de 1/2 limoen en de helft van de suiker bij en meng goed.
Werk er dan voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.

Draai de sorbet in een sorbetmachine tot ijs of zet de kom 4 uur in de diepvriezer en roer af en toe om schilfering te voorkomen.

Strooi de rest van de suiker op een schotel. Leg de frambozen erop en schud voorzichtig tot ze rondom rond omgeven zijn met suiker. Strooi er ook wat bloemsuiker over.

Zet de schotel in de diepvriezer en let erop dat de frambozen niet tegen elkaar aan liggen.
Schep net voor het opdienen enkele balletjes meloensorbet in ijscoupes. Bestrooi met de frambozen.
Snij de limoenschijfjes nog eens doormidden en versier er de coupes mee.
 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/07/2013 - 15h25
PUB