• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  5 mening
 • Tips (0)

Soms moeten we egoïstisch zijn om onze dromen waar te maken

Soms moeten we egoïstisch zijn om onze dromen waar te maken

Hoe kunnen we verwezenlijken wat we in onze leven willen bereiken? Misschien is het eens interessant om die vraag aan iemand te stellen die deze moeilijke uitdaging is aangegaan.

Handel volgens uw levensdoel of ideaal

Pieter, een succesvol en gewaardeerd beeldhouwer vertelt hoe het hem verging: "Als ik in mijn leven geslaagd ben, is dat volgens mij omdat ik op een bepaald ogenblik beslist heb: van nu af aan weiger ik alles wat niet in de lijn ligt van waar ik naartoe wil. Als ik dingen moet doen die me tijd doen verliezen, die me maar matig interesseren en die niet in de richting liggen van wat ik wil bereiken, zeg ik neen. In het begin was dat niet gemakkelijk, maar geleidelijk aan heb ik eraan leren wennen. Ik heb tijd vrijgemaakt om te doen wat ik echt wou doen en wou bereiken. Want weet je, artistieke activiteiten staan altijd op het tweede plan. De meeste mensen beschouwen het als een soort luxe die na al de rest komt. Maar als je wil slagen, moet het een prioriteit zijn."

Duidelijk uw doel omschrijven is absoluut nodig

Wat Pieter wil zeggen is dat als je wil slagen, je er energie in moet steken… wat uw doel ook is. Maar eerst moet u uw doel omschrijven. En dat is niet zo gemakkelijk. Stel u de vraag: "Wat is mijn 'roeping' hier op aarde? Wat wil ik met mijn leven doen? Wat is er voor mij echt belangrijk?". Het loont de moeite om u deze vragen te stellen, en het is ook belangrijk om de tijd te nemen om erop te antwoorden. Want u zult pas echt de energie hebben om uw doel te bereiken als u duidelijk weet wat dat doel wel is. Als dat doel niet duidelijk is of u er niet echt in gelooft, zult u nooit die diepe drang hebben om uw leven die richting uit te sturen.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/03/2011
Origineel artikel geschreven door op 17/06/2008

Vindt u het artikel interessant?