Soepje van clementines met chocolade-ijs

Recept aangemaakt op 10/12/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/12/2012 - 14h12
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

12 clementines
200 gram fijne suiker
2 dl water
1 doos chocolade-ijs
1 bosje verse mun
20 gram pure chocolade
PUB

Bereiding van soepje van clementines met chocolade-ijs

Schil de clementines. Zorg dat al het wit er af is. Haal 10 tot 15 blaadjes munt van de takjes en hak ze fijn. Snij de clementines in schijfjes. Vang het sap op in een kom. Doe de suiker, het water en het opgevangen sap in een kookpan en meng goed. Verwarm dit mengsel tot het stroperig wordt.

Haal de kookpan van het vuur zo gauw de stroop voldoende dik is. Doe de clementines en de muntblaadjes in de hete stroop. Laat pocheren tot de stroop is afgekoeld. Giet alles in een kom en zet koel weg. Hak nog 5 tot 6 muntblaadjes fijn en bewaar ze op een koele plaats.

Schep de soep net voor het opdienen in de ijscoupes. Leg in het midden een bolletje ijs en strooi er de muntblaadjes over. Rasp de chocolade en strooi de schilfers over de soep. Dien meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 10/12/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/12/2012 - 14h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB