PUBLICITÉ

Soepdieet

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/02/2017 - 11h35
-A +A

U hebt de keuze tussen de vetverbrandingssoep en het koolsoepdieet. Het soepdieet zou in een Amerikaans ziekenhuis uitgevonden zijn om mensen met overgewicht te doen vermageren. Sindsdien werden hierover talrijke boeken gepubliceerd, maar geen enkel door een 'ernstige' voedingsdeskundige. Elk boek stelt een verschillend recept voor en bestempelt het als een 'mirakelsoep'. Er bestaat tegenwoordig zelfs ontwaterde koolsoep die op het internet zeer duur verkocht wordt.

PUB

De principes van het soepdieet

Soep, soep en nog eens soep… Soep bij de drie maaltijden.

  • Groentesoep, ook vetverbrandingssoep genoemd: op welke manier slagen groenten erin vet te verbranden? Geen idee…
     
  • Of koolsoep, omdat kool (op miraculeuze wijze?) in staat zou zijn overtollige kilo's te doen verdwijnen.

Welke soep het ook wordt, ze moet goed gekookt hebben. De soep mag niet gemixt worden zodat ze sneller een verzadigd gevoel geeft.

Er bestaan verschillende varianten van dit soepdieet.

  • Bij een eerste variant wordt gedurende een aantal dagen (tot 14 dagen!) enkel soep gegeten.
  • Bij een tweede formule eet men één of twee kommen soep, mager vlees of vis, magere zuivelproducten en een beetje fruit. Men moet zich hierbij houden aan bepaalde menu's.
  • En dan is er nog het dieet dat bestaat uit een strikt te volgen dieetplan gedurende 7 dagen.
    Dag1: soep en fruit –
    Dag 2: soep, groenten en fruit –
    Dag 3: soep, fruit en groene groenten –
    Dag 4: soep, banaan en magere melk –
    Dag 5: soep, vlees of vis –
    Dag 6: soep, bruine rijst en olie –
    Dag 7: soep, vlees of vis en groene groenten.

 

De voordelen van het soepdieet

Wie dit soepdieet volgt, vermagert snel en eet voldoende groenten. De aanvoer van vezels, vitamines, sommige minerale zouten en water is dus ook toereikend. Een bijkomend voordeel is dat wie dit dieet volgt, (hopelijk) de gewoonte aanneemt om regelmatig soep te bereiden.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/05/2011 - 16h01 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 20/02/2017 - 11h35
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ