Soep van witte bonen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 23/03/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Ingrediënten voor 4 personen


1 blik witte bonen natuur
1 tak selderij
1 wortel
30 g gerookt spek
1 eetlepel olijfolie
1 bosje peterselie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Giet de bonen af.
Maak de selderijtak schoon, schraap de wortel en versnipper alles. Snij het spek in kleine stukjes.
Verhit de olie in een braadpot. Stoof het spek, de wortel en de selderij 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren.
Doe de bonen erbij en strooi er een beetje zout over.
Zet royaal onder water en laat 15 tot 20 minuten pruttelen tot de bonen bijna tot moes zijn gekookt.
Was intussen de peterselie, stroop de blaadjes af en versnipper ze.
Ga met de mixer door de bonen en doe er eventueel nog wat water bij als de soep nog te dik is. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Doe de peterselie erbij, meng en dien op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 23/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB