Soep van rode linzen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/12/2008 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 koffielepel olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
200 gram rode linzen
1 blad laurier
1 blik tomaten in stukjes
1 eetlepel azijn
zout
peper

Bereiding

Pel de ui en de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Verhit de olie in een braadpot. Doe de ui erin, strooi het paprikapoeder erover en stoof alles 2 minuten.
Giet er 1 liter water bij. Voeg de linzen, het laurierblad, de look en het volledige blik tomaten toe. Meng goed, leg het deksel op de pot en laat 25 minuten koken op een zacht vuurtje.
Mix de soep. Voeg eventueel nog wat water toe als ze te dik is.
Doe er een flinke scheut azijn in en meng.
Dien heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 02/12/2008 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB