Soep van rode linzen en wortelen

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/01/2014 - 21h09
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

4 grote wortelen
1 ui
1 koffielepel olijfolie
160 gram rode linzen
1 kruidentuiltje
1 blokje runderbouillon
1 bosje platte peterselie
zout
peper
PUB

Bereiding van soep van rode linzen en wortelen

Schraap de wortelen en snij ze in ronde schijfjes. Pel de ui en versnipper ze.
Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui 5 minuten. Giet er 1 liter water bij. Doe de wortelen in de pot, samen met de linzen, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Kook de soep tot de linzen mooi gaar zijn.

Was de peterselie en dep ze droog. Pluk alle blaadjes van de takken.
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Haal met een schuimspaan ongeveer de helft van de wortelen en de linzen uit de pot en hou die opzij.

Mix de rest van de soep. Doe de achtergehouden groenten er opnieuw bij, samen met de peterselie.
Laat nog heel even goed doorkoeken. Giet de soep over in een terrine. Dien heet op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/01/2014 - 21h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB