- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
1 blik rode bonen van 500 g
1 grote fles ongezoete koffiemelk (4% VG)
5 cm gember
1 bosje kervel
zout
versgemalen peper
PUB
Bereiding van de soep van rode bonen met gember
Laat de bonen uitlekken en doe ze in een kookpot. Doe de melk erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
Mix de bonen en doe er eventueel wat water bij om de gewenste dikte te bekomen.
Schil de gember, rasp hem en doe hem erbij.
Zet de pot op een zacht vuur. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stroop de kervelblaadjes af. Houd de plukjes opzij. Hak de rest en doe die bij de soep.
Giet de soep in een soepterrine, strooi er de kervelplukjes over en dien meteen op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 08/03/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 21/11/2016 - 13h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ