Soep van radijzenlof met waterkers

Recept aangemaakt op 02/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 13/04/2016 - 10h18
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

3 middelgrote aardappelen
1 bot waterkers
groen van 2 bosjes radijzen
1 eetlepel room
zout
versgemalen peper
PUB

Soep van radijzenlof met waterkers: Bereiding

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten kokend water en giet af.

Was intussen de waterkers en het groen van de radijzen. Stroop de waterkersblaadjes af.

Verwarm 4 grote koppen water in een kookpot, bestrooi met zout zo gauw het water kookt en doe de waterkers en het radijzenlof erin. Kook 2 of 3 minuten.

Doe de goed uitgelekte aardappelen erbij.

Mix tot een mooi homogene soep. Doe de room erbij.

Verwarm de soep opnieuw en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 02/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 13/04/2016 - 10h18
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB