Soep van radijzenlof en uienstengels

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/09/2011 - 09h48
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
35 minutes
Ingrediënten :

2 sjalotten
het lof van een bosje radijzen
de stengels van een bosje witte uien
1 prei
4 grote aardappelen
1 soeplepel olijfolie
1 blokje kippenbouillon
2 soeplepels room
zout, versgemalen peper
PUB

Bereiding van soep van radijzenlof en uienstengels

Schil de sjalotten en snij ze fijn.

Was het radijzenlof en de uienstengels. Snij ze grof.

Maak de prei zuiver en snij in rondjes.

Schil, was en snij de aardappelen in kleine stukjes.

In een kookpot kan je de sjalotten laten aanstoven in olijfolie. Doe er een liter water en het blokje kippenbouillon bij.

Wanneer het kookt, voeg je het radijzenloof, de uienstengels, de prei en de aardappelen erbij. Laat koken gedurende 20 à 25 minuten totdat de aardappelen gar zijn.

Mix de soep en breng op smaak. Giet ze daarna in een soepkom, voeg twee soeplepels verse room toe en meng.

Dus, gooi het lof van de radijzen en de stengels van de uien niet weg, maar gebruik ze voor deze soep. Leg ze even in de diepvries alvorens ze te gebruiken.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 13/09/2011 - 09h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB