Soep van pompoen met appel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 snee pompoen van 1 tot 1,2 kg
1 wortel
2 appelen
5 dl halfvolle melk
1 klein doosje ongesuikerde magere geconcentreerde melk
4 mespunten geraspte muskaatnoot
zout
peper

Verwijder de schil en de pitten van pompoen. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Was de wortel, schraap ze en snij ze in stukken. Schil 1 van de twee appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken. Leg de andere opzij. Giet de halfvolle melk in een kookpot. Doe de pompoen, de wortel en de appel erbij. Kruid met peper en zout. Leg het deksel op de pot en laat 30 minuten koken op een zacht vuur. Roer regelmatig.

Schil de andere appel en snij ze in fijne schijfjes. Mix de soep tot u een mooie homogene massa hebt. Doe er de geconcentreerde melk bij en warm voorzichtig op. Kruid met de geraspte muskaatnoot. Breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Voeg de appelschijfjes toe. Haal meteen van het vuur. Giet de soep over in een soepkom. Dien meteen op

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB