Soep van oesterzwammen en Parijse champignons

Recept aangemaakt op 12/12/2011 - 10h39 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/11/2013 - 18h48
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

200 gr oesterzwammen
200 gr Parijse champignons
1 soeplepel olijfolie
1 blokje gevogeltebouillon
50 cl halfvolle melk
zout, peper
PUB

Bereiding voor soep van oesterzwammen en Parijse champignons

Maak de oesterzwammen en parijse champignons schoon. Snij ze in reepjes.

Warm een soeplepel olijfolie op in een kookpot. Laat de parijse champignons gedurende 15 minuutjes garen op een zacht vuurtje. Laat ze uitlekken op keukenrol.

In dezelfde pot laat je de oesterzwammen gedurende 10 minuutjes garen. Laat ze ook uitlekken, doe de olie uit de pot en leg ze oesterzwammen er terug in.

Laat een blokje gevogeltebouillon smelten in 50 cl water.

Warm ook 50 cl halfvolle melk op.

Giet de bouillon en de warme melk in de pot met oesterzwammen. Laat 30 minuutjes stoven. Doe daarna in de mixer. Enkele keren  laten draaien zodat de soep een beetje kruimelachtig blijft. Doe ze erna terug in de kookpot.

Voeg de parijse champignons toe. Wat peper en zout erbij. Laat nog ongeveer 5 minuutjes verder koken op een zacht vuurtje.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 12/12/2011 - 10h39 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 11/11/2013 - 18h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB