Soep van eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt op 30/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/10/2015 - 17h19
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept Soep van eekhoorntjesbrood: Ingrediënten voor 4 personen

300 g eekhoorntjesbrood
300 g aardappelen
1 sjalot
2 eetlepels olijfolie
60 cl gevogeltebouillon
2 eetlepels room
zout
versgemalen peper

Bereiding

Maak de paddenstoelen zorgvuldig schoon en snij ze in stukken.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze ook in stukken. Pel de sjalot en versnipper die.
Verhit de olijfolie in een braadpot. Stoof de sjalot 2 minuten en doe er dan het eekhoorntjesbrood en de aardappelen bij. Roer goed en stoof 5 minuten op een zacht vuur.
Giet de gevogeltebouillon erbij. Verhoog het vuur en breng even aan de kook. Draai dan het vuur weer wat lager, leg het deksel op de pot en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
Mix de soep en voeg de room toe. Leng eventueel aan met nog een beetje bouillon als ze te dik is
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de hete soep in een soepterrine en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 30/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 05/10/2015 - 17h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB