SOA, hoe zijn ze te mijden en op te sporen?

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 02/12/2008 - 00h00
-A +A

PUB

Chlamydia

De chlamydia-infectie wordt veroorzaakt door de bacterie chlamydiae trachomatis. Deze wordt overgedragen bij seksuele betrekkingen.
Symptomen: de aandoening is in het merendeel van de gevallen asymptomatisch. In sommige gevallen is een heldere uitscheiding uit de penis of de anus te zien of is het slijmvlies rood gekleurd. Het probleem van de chlamydia-infectie ligt vooral bij de complicaties: ernstige genitale infecties, buitenbaarmoederlijke zwangerschap en onvruchtbaarheid.
Behandeling: antibiotica.

Genitale herpes

Genitale herpes wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgedragen bij simpel contact met de blaasjes die bij de aanvallen verschijnen.
Symptomen: kleine, soms pijnlijke trosvormige zweertjes (of blaasjes) die na 10 tot 15 dagen vanzelf verdwijnen, maar regelmatig terugkeren in de vorm van aanvallen die worden voorafgegaan door jeuk en een branderig gevoel.
Behandeling: behandeling met antivirale middelen om de symptomen te verzachten en het aantal opstoten te verminderen. Maar herpes is helaas niet te genezen.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 02/12/2008 - 00h00 Het Franse preventiecentrum Inpes (Institut national de prévention et d'éducation à la santé), brochure over de seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB