Snoekbaarsfilets en rivierkreeftjes op een bedje van witlof

Recept aangemaakt op 16/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/12/2014 - 19h42
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

1 snoekbaars van ongeveer 1,5 kilov12 rivierkreeftjes
8 stronken witlof
1 sjalot
2 koffielepels olijfolie
50 cl visfumet
1 klein glas cognac
zout
peper
PUB

Bereiding van de snoekbaarsfilets en rivierkreeftjes op een bedje van witloof

Vraag uw visboer om de snoekbaars te fileren en de rivierkreeftjes van de darmpjes te ontdoen.
Verwijder alle graten van de vis met een epileerpincet. Leg de vis opzij.

Maak het witloof schoon, snij de onderkant weg en versnipper de bladeren.

Pel de sjalot en versnipper ze.

Vet een kookpot in met de helft van de olie. Doe er het witloof in en bestrooi met peper en zout. Laat ongeveer 30 minuten stoven en zonder deksel en roer af toe.

Verwarm de visfumet. Leg de snoekbaarsfilets in een kookpot, giet de fumet erbij en pocheer de vis 10 minuten op een zacht vuurtje.
Haal de pot van het vuur. Haal de filets er met een schuimspaan uit, leg ze op een schotel en houd deze warm.

Verhit de rest van de olie in een braadpan met hoge rand en stoof de versnipperde sjalot ongeveer 3 minuten. Doe de rivierkreeftjes erbij en stoof ze 2 minuten mee tot ze mooi rood kleuren.
Giet de cognac erbij en flambeer.
Doe er dan een kleine soeplepel van het kookvocht van de snoekbaars bij en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Haal de rivierkreeftjes uit de pan. Pel ze zo gauw ze wat zijn afgekoeld.

Haal nu met een schuimspaan het witlof uit de pot en leg het op een warme schotel. Giet het kookvocht van het witlof bij dat van de rivierkreeftjes en laat inkoken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Leg de snoekbaarsfilets op het witlof. Verdeel de rivierkreeftjes erover en besprenkel met de ingekookte saus.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 16/12/2008 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/12/2014 - 19h42
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB