• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Slechte adem tijdens een dieet

Slechte adem tijdens een dieet

Het is bekend dat sommige diëten een slechte adem geven.

Om welke diëten gaat het en hoe komt dat?

Maar vooral: wat valt eraan te doen?

Slechte adem tijdens een dieet: het is de ketose

De diëten die een slechte adem geven, zijn de eiwitdiëten. Ze bevatten, zoals de naam zegt, veel eiwitten en amper of geen koolhydraten.

Als ons lichaam geen koolhydraten meer heeft om zijn behoeften te dekken, zal het vet gaan verbruiken om te overleven. Dat is ook net de bedoeling van een dieet!

 

Maar als we vetten verbranden, komen er afvalstoffen vrij, de zogenaamde ketonische lichamen. Die worden afgegeven in de urine en het bloed. Deze stoffen zijn vluchtig en worden daarna uitgeademd. En aangezien ze slecht ruiken, krijgen we er een slechte adem van!

 

Slechte adem tijdens het diëten moeilijk te voorkomen

Een slechte adem als gevolg van een eiwitdieet is dus in feite een teken dat het dieet goed werkt.

Mensen die zo’n dieet volgen, zitten dus met een dilemma. Ze zouden het probleem van de slechte adem makkelijk kunnen verhelpen door meer koolhydraten te eten. Maar dat is net in strijd met hun dieet!

 

Een slechte adem als gevolg van de ketonische lichamen in het bloed kan trouwens niet op dezelfde manier worden verholpen als een slechte adem waarbij de oorzaak in de mond zelf ligt. Zelfs de beste mond- en tandhygiëne zal u er niet van afhelpen.

 

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2015
Origineel artikel geschreven door op 05/06/2012

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden